Laster Arrangementer

AURORA slapp sitt etterlengtede fjerde album The Gods We Can Touch 21. januar. I løpet av det siste året har vi fått flere smakebiter fra albumet, som for eksempel Exist For Love, Cure for Me, Heathens, Everything Matters, A Dangerous Thing og Giving In To The Love.

The Gods We Can Touch er et album om skamfølelse, begjær og moral; historier sett gjennom et prisme av gresk mytologi. I hver av albumets 15 sanger møter vi en forskjellig gud. AURORA uttaler selv om albumet: “Den spirituelle døren mellom mennesker og guder er en veldig komplisert ting. I de rette hendene kan troen bli en fantastisk ting. Varm og ivaretakende. Og i feil hender kan den bli et fyrtårn for krig og død.

En ting som alltid har plaget meg er denne idéen om at vi er født uverdige, og er nødt til å vise oss verdige ved å undertrykke de følelsene inni oss som gjør oss menneskelige. Ikke perfekte, ikke feilfrie, bare menneskelige. Kan vi finne denne guddommelige kraften i oss selv, mens vi fortsatt er knyttet til og forført av verdens undre? Huden, frukten og vinen – jeg tror det er det som fascinerer meg med de greske gudene. Oldtidens guder. Perfekte i sin feilbarlighet. Nesten innenfor vår rekkevidde, som guder vi kan berøre.“

AURORA vokste opp omgitt av skog og fjell i nærheten av Bergen, og var ikke mer enn seks år gammel da hun først følte trang til å sitte for seg selv og skape noe. Innen hun var tolv år hadde hun skrevet Runaw ay; en låt som senere ble utgitt, og som enda senere – tusenvis av mil unna – inspirerte en annen tolvåring, Billie Eilish, til å lage sin egen musikk. Runaway stormet inn på Top 40 Singles-lista i Storbritannia i 2021, og hevdet seg også på Spotify Global Top 20.

Vokalist, låtskriver og produsent: AURORA har vist seg som et tresidig talent, og siden hun stormet inn i rampelyset i 2015 med sin debut-EP Running With The Wolves, har hun fått over 20 millioner månedlige lyttere på Spotify, samlet opp utrolige 2.6 milliarder strømminger av låtene sine, og solgt over en million album på verdensbasis. Hun har opptrådt på Oscarutdelingen, turnert over hele verden og vært musikalsk gjest på TV-show som The Late Show with Stephen Colbert og Late Night with Seth Meyers.

Sondre Lerche:

Etter hektiske turneer i Europa og Nord-Amerika, og flere av landets største sommerfestivaler, gjør Sondre Lerche bare noen få eksklusive opptredener i 2023, i kjølvannet av 2022s aller mest elskede, ambisiøse og kritikerroste album, «Avatars Of Love». Dobbeltalbumet mottok et ras av 6ere da det ble sluppet i vår. NRK kalte platen «Et av tidenes beste norske album», mens også VG, Dagsavisen og Bergens Tidende ga terningkast seks. Nettavisen og Klassekampen beskrev «Avatars Of Love» henholdsvis som «en milepæl i norsk pop-historie» og «Sondre Lerches mesterverk», mens Dagens Næringsliv konstaterte at «Sondre Lerche er nå på høyde med de største».

Også i utlandet har anmelderne latt seg begeistre. Tyske Redaktions Netzwerk Deutschland skrev nylig panegyrisk om «Avatars Of Love» under overskriften «Album Of The Year?», mens det engelske musikkmagasinet Uncut ga albumet ni av ti stjerner og sammenlignet Lerche med både Cole Porter, Paddy McAloon, Leonard Cohen og Antonio Carlos Jobim. Spanske Jenesaispop konstaterte at «de færreste artister som gir ut sitt tiende album er på høyden i sin karriere, rent bortsett fra Sondre Lerche». NPR, amerikansk offentlig radio, beskrev «Avatars Of Love» som en musikalsk reise med uendelige lag, mens Allmusic og American Songw riter begge ga 4.5 av 5 stjerner. Sistnevnte bemerket at «Lerche endevender lidenskapets dyp, med eksepsjonelt resultat». Også Brooklyn Vegan var enig i at «Avatars Of Love» er en av Lerches beste, før skribenten la til: «…maybe the best».

Nylig vant Lerche NOPA-prisen for Årets Verk i Åpen Klasse, og både amerikanske Riff Magazine og spanske Jenesaispop har allerede kåret «Avatars Of Love» til ett av 2022s aller beste utgivelser. Sommerens festivalparademarsj inkluderte en allerede sagnomsust konsert foran 7000 mennesker på Bergenfest, der Bergens Tidenes anmelder mente at «alt Sondre Lerche har tatt i det seneste året har tilsynelatende blitt til gull». Og det er ikke bare albumet og konsertene til Sondre Lerche som har mottatt full pott i år: også Avatars Of Love kunstutstillingen i samarbeid med Nikolai Torgersen fikk terningkast 6 og samlet inn over 1 million kroner til veldedige formål i en ellevill kunstauksjon.

Søndag 9. juli står de begge på intimscenen i vakre omgivelser på Portør Pensjonat. Det blir en magisk opplevelse!

Share This Story, Choose Your Platform!

Gå til toppen